Inlägg


Lopp idag! men jag tittar från sidan denna gång
Postat: 26/08/2013 11:17:56 pm
 

Jaha, då var det min tur att föra pinnen vidare genom klubbens medlemmar. Kommer berätta lite mer om vad jag vill uppnå inom löpningen i senare inlägg.


För idag hamnar min egen löpning lite i skymundan (som vanligt) då det idag var hästens stora dag. Har en travhäst som jag lägger ner en hel del tid på varje vecka och idag var det dags för hennes 2:a start på väldigt länge efter en hel del uppladdning efter diverse skador. 10 hästar i loppet, 7 priser, såg helt klart lovande för att inte komma tomhänt hem. Min kompis från stallet skulle köra henne, jag har endast licens för ridning (monté). Gick bra i värmningen och kändes fin inför loppet. Väl dags för loppet så är jag nervös så att jag nästan spricker, rädd för att hon åter igen ska gå sönder av olika anledningar eller för att hon ska galoppera i svängen/-arna som är hennes akilleshäl. Går iväg bra, startsnabb utan dess like men förlorar lite yta till framförvarande häst redan i första sväng. Inför sväng nr 2 har hon tappat sugen lite så då drogs tussarna ur öronen för att speeda henne lite (tänk om man hade kunnat göra det på sig själv också för att öka farten!). Ökade fantastiskt bra MEN i slutet av svängen hände något för helt plötsligt var hon i fel gångart och hon är inte den som gärna byter tillbaka utan hon lekte galopphäst resten av långsidan vilket innebar en diskning... Besvikelsen är ett faktum och i tankarna är jag redan hos veterinären med henne för att leta ny skada, dock hade hon galopperat på fel ställe med tanke på hennes gamla skada. Hon slutför loppet i trav åtminstone där hon gick felfritt och kommer in, går iväg för att duscha/ta pulsen och ta av tyngdbootsen på framhovarna (de har man för att bättra på balansen för att undvika galopp i större utsträckning) och DÄR fattas en sko. Det fanns en förklaring till galoppen! Förlusten kändes lättare och imorgon utvärdering om skador uppkommit och annars är det bara på det igen om 3 veckor på Jägersro!


Travet tar som sagt mycket tid i mitt liv förutom jobbet och ibland/ofta blir min egen träning lite lidande. Men imorse var jag ute och körde en "junk"mile i Pålsjö. Hade planerat för att köra den vanliga Pålsjömilen men morgonpass är verkligen inte min grej, så jag ville hitta en ursäkt till att slippa trappan på 3 km slingan... Den är ju såååååå jobbig då jag alltid råkar planera den till slutet av rundan... Men det duger ju inte att bara hoppa över den hur som helst så för att jag skulle få "slippa" den så var jag istället tvungen och springa 1 km extra. Så 11 km sprang jag och hunden idag i ett väldigt somrigt och soligt Pålsjö. Höll nästan på att glömma att det var i mina nya fina Asics 1000 från löplabbet som jag tog mig runt i! Införskaffade just för dessa passen när man bara ska slita lite km, hade det inte varit för mina sega morgonben så hade jag praktiskt taget flugit runt hela rundan!


Nä, nu börjar det bli sent och det är en dag imorgon också! Till nästa inlägg ska ni få slippa travet i alla fall så blir det lite mer om min träning och mål!


Vid tangentbordet; Lina Kiste





Kommentarer (1)

Det var kul att du skrev lite om travet. Min pappa har tävlat i galopp och har haft ett par travare också!
Postat av: Jimmy Lindberg, 27/08/2013 7:00:28 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: