Inlägg


Ännu ett pass i detta löpande liv
Postat: 22/08/2013 8:09:08 pm
 
-10 sekunder till start.. Hör man tidtagarmannen säga och genast sätter magen igång att trilskas. Varför ska det vara så att så fort ordet tävling kommer med i bilden så ska magen göra uppror och känna sig full helt plötsligt när den minuten tidigare var lugn och harmonisk. Konstig företeelse det där och det var precis så även idag när DM/VDM 5000 meter på Heden stod för dörren. 

Dagen började med en lusjogg på 6 km runt i området. Mest för att få bort lite slagg från gårdagens långa intervaller och även för att mjuka upp inför kvällens tävling. Kroppen har känt sig seg och ur form mest hela dagen och inte bättre var det när jag tog mig ner till Heden och fick se alla spänstiga kroppar springa förbi.. 

Snabbast av alla på Heden såg Jimmy Sandgren ut att vara, men det var nog mest för att han själv inte skulle tävla denna afton. När man själv inte deltar är det en väldigt behaglig känsla att gå omkring och peppa de andra med ord såsom "det klarar du" "gå bara ut och gör det nu" "tänk inte på tiden, gå på känsla" Yeah right, snacka går ju! ;)

10 sekunder till start och alla börjar fingra på sina klockor och plötsligt är man iväg. Min plan för kvällen var att öppna första kilometern på 3:35 för att få lite arbetsro. Så blev icke fallet då jag tycker det är otroligt svårt att hitta flytet på bana, därav öppningstiden på 3:48 och jag kände redan där att detta skulle gå åt hel... 

Resterande av loppet gick dock bättre och sluttiden stannade på 19:11. Klart sämre än tidigare i sommar när jag satte pers med tiden 18:41. Men jag var inte ensam i mitt lidande då flera andra hade en mindre bra dag, vilket egentligen är en ganska klen tröst i sammanhanget. Man är alla så ensam som i sitt eget lidande. 

En tävling är alltid en tävling och ett snabbt tempopass är aldrig fel även om tiden inte var så snabb som jag hoppades på. I det stora hela får jag vara nöjd att jag ens tog mig runt och rörde på mig ännu en dag. 

Imorgon med start kl 8 går jag åter tillbaka till arbetet och 26 timmar framåt. Därför blir det träningsledigt och inget bloggande. Åter på lördag då 20x400 står på schemat tillsammans med Holm och Svenne, ska bli spännande att se hur det går!

Niclas Dovander 







Kommentarer (2)

Det missade jag :-)
Postat av: Bgn, 23/08/2013 6:08:30 pm

Kan bara instämma jag såg väldigt snabb ut. Tror Svenne blev lite nervös också när han såg mig. Men när han förstod att jag inte skulle tävla blev han lugn igen. :-)
Postat av: Jimmy Sandgren, 22/08/2013 9:55:06 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: