Inlägg


Mental vinst
Postat: 21/08/2013 6:34:55 pm
 
Långpass stod på dagens schema men av olika anledningar och för mycket "känna efter"-tankar blev det inte så. Skulle på morgonkvisten ut med Holm men då träningsvärken från gårdagen var påtagligt störande blev det en långpromenad med hunden på Söderåsen istället. Väl hemma och med mat i magen kändes benen bättre men huvudet mentalt trött och inte alls sugen på löpning. 

Timmarna gick under eftermiddagen och till slut snörde jag på mig dojorna. Lunkade några hundra meter och allt kändes bara fel. Tårna gjorde ont, ryggen värkte och huvudet ville stanna hemma och äta chips. Jag tog då kontroll över min kropp och guida den ner till röda stugorna i Jordbodalen där jag bestämde mig för ett träningspass som har blivit lite av en favorit. 3x4000 meter med start 20 minuter. (Terrängloppsbanan x 3 alltså) 

Varv 1: 17:30 - en enorm besvikelse med tanke på vad jag normalt sätt presterar här. 

Varv 2: 16:15 - Aningen bättre men fortfarande inte helt nöjd då jag vill ligga en bit under 4-minuters tempo, backarna till trots. Kroppen kändes nu fin och huvudet var skärp på uppgiften - Tänk vad lite frisk luft och mjölksyra kan bidra med. 

Varv 3: 15:56 - Betydligt bättre och en enorm lättnad att sänka mig på varje varv samt avsluta på under 4-minuters tempo. Sista uppförsbacken (den långa sege jä*** sög nästan livsglädjen ur mig och det var ingen vacker löpning som förbipasserande bjöds på de sista 100 meterna förbi röda stugorna och in i mål. 

En lugn nedjogg hem till Husensjö och alla negativa tankar som jag tidigare drogs med var som bortblåsta. Jag säger som Nike. När det tar emot, don't think - just do it. Idag var en mental vinst. 

Niclas Dovander 





Kommentarer (3)

Jäkligt bra.... ska bli kul att de vad du gör ikväll, nytt pers vet jag men hur fort... ses på Heden
Postat av: BGN, 22/08/2013 6:27:25 am

Nej faktiskt inte Jimmy :) Alla är inte som dig ;)
Postat av: Niclas Dovander, 21/08/2013 7:44:16 pm

Blev det chips efter passet som belöning? :-)
Postat av: Jimmy Sandgren, 21/08/2013 7:25:16 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: