Inlägg


3...2..1 - Nu sticker vi!
Postat: 20/08/2013 10:47:07 pm
 
Den 1 mars 2011 lämnade jag ett kallt och backigt Båstad med syfte på årstiden och den mytomspunna Hallandsåsen. Jag styrde kosan söderut mot Helsingborg av ingen särskild anledning utan jag vill säga att det bara blev så. Då träningen och framförallt löpningen hade fått lida ont den senaste tiden tänkte jag att denna livsförändring med att byta stad även skulle innebära ett byte av livsstil där löpning och blodsmak åter skulle vara den röda tråd som jag sedan några år tillbaka tappat någonstans i Boston, USA

Jag blev medlem på Jogg och skrev ett inlägg till de 20-talet medlemmarna jag kunde söka fram med säte Helsingborg. En av dem svarade och vi stämde löparträff i Pålsjö. Ett möte jag vissa dagar ångrat då jag exempelvis ifjol totalt gick in i väggen på Köpenhamn Maraton. Men självklart har det fört med sig mer gott än ont! Tack vare Martin Holm har jag inte bara fått vänner för livet utan även min fysiska och psykiska hälsa tillbaka och löpningen skänker idag mer glädje än vad jag på förhand kunde föreställa mig. Det är också tack vare detta möte som jag i detta nu sitter här med stafettpinnen i hand och ska under veckan guida er genom min löparvardag. Välkomna till min vecka! 

ndag 19/8 
Veckan började med vilodag. Inte för att jag nödvändigtvis ville men då mitt jobb kräver att jag vistas där i 31 timmar i stöten och lämnar mer eller mindre noll utrymme för fysisk aktivitet fick det bli så. 

Tisdag 19/8 
Idag kände jag mig fantastiskt otaggad på träning.. Men efter att jag vänt i dörren och svidat på mig tightsen och löparskorna kände jag på väg ut genom dörren att glädjen började infinna sig. Dagens pass skulle bestå av flera moment såsom: 8 km uppjogg, 10x300 intervaller och sedan avsluta med att hålla i tisdagsträningen för vår klubbs ungdomsgrupp. 

8 km flöt lätt förbi medan Holm och jag diskuterade ditten och datten. Löpning är inte bara känslan av att röra på sig utan för mig även ett sätt att umgås med mina vänner på. Två flugor i en smäll. Turen tog oss från Miatorps villaområden ner genom Råå och dess charmiga gator och havet ständigt närvarande. Vidare över bron vid småbåtshamnen, skarp vänstersväng och sedan med sikte på Heden. 

10x300 
-"55 till 58 sekunder bör vi ligga på" var allt jag hörde innan det sedvanliga 3...2...1.. nu sticker vi! - körde igång. Första kurvan, 200 meter kvar och innan man vet ordet av det börjar mjölksyran pumpa i kroppen, andningen blir häftig men så plötsligt är det över och vilan till start 2 är ett faktum. Nio intervaller senare hade jag snittat 57 och nu återstod den sista som jag vet alltid blir den snabbaste när tävlingsmentaliteten sätter in. Och jo. Nog blev det så även denna gång med avslutande 51 sekunder på sista 300. Nöjd!

Efter detta lilla pass var det tid att ta emot ungdomarna som idag tränade på snabbhet. 15 minuter uppvärmning följt av utfallssteg, spänsthopp, mångsteg och 10x30 intervaller följt av dagens stora punkt. 4x400. Grymt jobbat av alla ungdomar och våra fantastiska tränare som varje tisdag och söndag ställer upp i ur och skur! Efter detta pass blev det lugn jogg tillbaka till Miatorp för vidare transport hem till Husensjö. En bra träningsdag helt enkelt. Med träningsvärk i vaderna och kompressionsstrumporna på längtar jag redan till morgondagens distanspass. 

Niclas Dovander 


  




Kommentarer (1)

Att längta till ett träningspass är definitivt en härlig inställning :)
Postat av: Nina, 22/08/2013 10:46:16 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: