Inlägg


Lyckopiller
Postat: 05/08/2013 2:23:39 am
 
Idag stod långpass på schemat. Hade tänkt sticka ut tidigt, men då äldsta sonen spelade match i Eskilscupen kl.8.00, fick jag skjuta på tiden. Blev det vinst var det ny match kl..10.30, vilket det blev. Vinst här också  ledde till match kl.13.50, så då skulle jag hinna ut på en skaplig runda tills dess. Sagt och gjort gav jag mig iväg direkt efter andra matchen på förmiddagen, vilket ledde till att jag tvingades springa då det var som varmast. Har många gånger skakat på huvudet åt dem som varit dumma nog att springa när solen stor som högst på himlen. Nu var jag en av dem. Och jag gillade det inte! Solen stekte svålen och vätskebältet blev snabbt tömt. Benen kändes lite stumma av gårdagens intervaller, men nu känner jag att jag är på gång igen. Vanligtvis brukar jag njuta av långpassen, då man hinner lösa många problem, och jag riktigt känner hur allting blir lättare och roligare. Kort sagt, löpningen är definitivt mitt lyckopiller! Den här gången infann sig dock inte känslan förrän efteråt. Som vid de hatade intervallerna.
Rundan gick från Heden, eftersom matchen var där, och vidare in mot Helsingborg längs havet. Vek av upp mot Olympia via Bergaliden och sprang sedan mot Långeberga via Filborna och Eskilsminne. Från Långeberga sprang jag vidare mot Påarp och  sedan via Välluv till Bårslöv och därifrån hem till Gantofta. Höll en snittfart på 5:30min/km, och hade bestämt mig för att springa minst 20km. Alla mina långpass ligger på minst 20km. Dagens pass landade på 22km. Hann inte duscha, utan fick snabbt få i mig lite mat och iväg till sonens nästa match. Kroppen längtade efter att få svalka sig, och dagens träning avslutades med 3000m öppet vatten simning med Josefin Palme'n. Råå minigolf- Knähaken tur o retur.
Blev inte riktigt så mycket tränat i veckan som jag tänkt mig, men efter en svacka mitt i veckan blev det ändå skapligt till slut. På tisdag är jag tillbaka på jobbet, och tillbaka i vanliga träningsrutiner. Nu fullt fokus på Lidingöloppet och nästa etapp på min väg till en Svensk Klassiker, som jag påbörjade i och med Vansbrosimningen i början på juli. Lidingöloppet är ju inget nytt för mig, men nu är det silvertiden som gäller. Tack för den här veckan, och jag hoppas att ni funnit någon inspiration i det jag skrivit.




Kommentarer (2)

Trevligt, svårt att komma igång men det blev bra tillsist :-) Som med intervallerna - du har mycket kvar i kroppen som ligger och lurar, fler jobbiga pass så kommer du ta ett ordentligt utvecklingssteg.. Alla vet det men få orkar ta kriget med huvudet, man måste tänka på belöningen för den är oerhörd...
Postat av: BGN, 05/08/2013 9:16:53 am

Lycka till!
Postat av: Jimmy Lindberg, 05/08/2013 7:51:44 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: