Inlägg


Livspusslet
Postat: 03/08/2013 1:42:11 am
 
Så var det då min tur att skriva. Ambitionen var ett inlägg varje dag, och att träningen skulle få en rejäl skjuts av att jag skulle skriva om min träningsvecka. På båda punkterna har jag misslyckats rejält.
Efter Stockholms marathon gick luften ur mig en aning, och det blev inte så mycket tränat som jag tänkt mig. Anmälde mig till ett par lopp för att få lite fart i benen och komma igång med kvalitetsträningen, som alltid varit min akilleshäl. Är grymt imponerad av alla dem som vecka ut och vecka in motiverar sig till att köra sina intervaller. Själv är jag en prediodare vad gäller den biten. Och nu är det lite väl längesedan jag hade en sådan period...
Då semestern började inbillade jag mig att det skulle bli allvar med träningen igen. Hängde på tjejligan som avverkade en sjumilarunda längs skåneleden och debuterade därmed på ultramarathon. Gick från att aldrig sprungit marathon till att ha sprungit 71km på en dryg månad.
Men så har jag aldrig haft problem med att nöta många km. Boendes i Gantofta är valmöjligheterna många att springa mellan byarna runt min by. Annars kan jag starkt rekommendera vackra Råådalen för er som inte upptäckt denna oas!
Nä, problemet för mig har som sagt varit att få till kvalitetspassen och kliva ur den berömda komfortzonen. Jag vet ju att kapaciteten finns där om jag bara får till träningen!
Märkligt nog hade jag svårare att få till träningen på semestern än då jag arbetar. Dagarna slukas så lätt av andra aktiviteter, och så går tiden och ingen träning blir av. En vanlig arbetsvecka är ambitionen simning på måndagar, gå av  bussen halvvägs hem från jobb ( jobbar i Landskrona) och köra ett snabbdistanspass med varierad bansträckning hem på tisdagar, alternativt köra med klubben under tiden sonen tränar, onsdag blir det morgonpass till jobb (ca 15km) och simning på kvällen. Torsdagar är tanken att jag ska köra intervaller, och vår/sommar köra med klubben på Heden, men det har inte riktigt blivit så... Fredagar brukar vara vilodag, och på helgen ett långdistanspass på minst 20km och helst ett simpass och en lugnare halvlång runda den andra dagen.
Kämpade med en envis hälsporre i 2 år för ett par år sedan, och har efter det insett att det är bra att variera sin träning. Dessutom har jag upptäckt tjusningen med swimrun....
Det jag vet att jag borde få till är styrketräning. Jobbar på att förändra den biten.
För att återgå till den här veckan och min ambitionsnivå som sprack, så började veckan skapligt med ett milpass i drygt femminuterstempo. En av sönerna tjatade om att åka inlines, så jag anpassade rundan efter honom, och drog honom i en lina i uppförsbackarna. Tisdag ville sambon hänga med och sa att jag fick se upp för han var pigg i benen. Tar med honom på en runda i vackra Råådalen som ligger alldeles runt knuten, för att få lite mjukare underlag efter gårdagens asfalttur. Trycker på lite för att få in lite fart i löpningen, och tappar sambon direkt. Får vänta in och plocka upp några gånger under rundan som landar på 8km. Gissa om han fick äta upp sin kommentar före löprundan!
Sedan har ambitionen varit att få till de där förhatliga intervallerna, men jag har inte riktigt fått till livspusslet. Har bestämt mig för att det blir intervaller före frukost imorgon, så är det gjort, och ska det bli av är det hög tid att avrunda nu.




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: