Inlägg


Skynda långsamt
Postat: 23/07/2013 1:04:13 am
 
Ja skynda långsamt är mitt motto under 2013, men innan jag tjatar på om löpskador och annat är det väl läge för en kort presentation. Jonas Ringqvist, 43 år, gift med Eva och två barn (Ebbe 10 år och Folke 6 år). Vi bor på Eskilsminne, ett stenkast från Jordbodalen, där de flesta av mina löprundor går. 

Blev medlem i Göta efter Terrängloppet 2011, då jag och några grannar på skoj hade anmält oss som "Vånggatans löparklubb", BG hörde av sig och undrade vilka vi var… och på den vägen är det. Innan dess var det många år med motionsjogg, Springtime 2009 var mitt första riktiga lopp (46.21) året efter tog jag mig runt på 43.18 utan någon direkt träning. Sen har det rullat på med Springtime och Änglamil på jakt efter sub 40.

I takt med mer träning började kroppen klaga men jag lyssnade inte utan gasade på och hösten 2011 fick jag motvillig inse att det inte var benhinnan som gnällde utan att något annat, röntgen visade en stressfraktur. Vila och alternativträning fick ersätta löpningen under 4 månader. Sen var det full fart igen även om jag tog det lugnt och försökte hålla igen på träningarna. Allt kändes bra och jag började öka antalet km, hann med ett antal träningar och lopp under sommar/höst innan något började spöka i det andra benet. Så var det dags igen, december 2012 visade röntgen en ny stressfraktur och 4 månaders vila… 

Så i år är som sagt mitt motto skynda långsamt, lyssna på kroppen, inte jaga tider (även om det är svårt att inte dras med). Hoppa över sista intervallen, sista backen. Vila en gång extra, och köra det inte så roliga ben/balansövningarna sjukgymnasten gett mig. Mycket löpstyrka, som dagens pass, 5 km lugn löpning, förutom när jag sprang på förra veckan bloggare, Lovén i Jordbodalen, han körde backträning, jag hängde på 3 st sen fortsatte jag hem och körde en halvtimmes löpstyrka, balans, diverse plankor mm.

Hoppas kunna hänga på Götaträningen i morgon, då blir det en ny rapport.

/Jonas




Kommentarer (1)

Jag känner igen mig Jonas, jag har haft skadeproblem i stort sett sedan våren 2011. Nu kör jag bara träning i 4.00-tempo eller lägre för att inte riskera något, dock så gör det ont någonstans hela tiden.
Postat av: Jimmy Lindberg, 23/07/2013 12:46:42 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: