Inlägg


Hastigt och lustigt så var det min tur...
Postat: 24/06/2013 12:01:41 pm
 
Fick mail från BG i går kväll om att Florentina inte kunde den här veckan, så jag fick platsen om jag ville. Visst, svarade jag utan att egentligen tänka över det hela. Men det här ska säkerligen gå bra ändå, fastän jag hoppas att ni har överseende med att jag inte har hunnit förbereda mig särskilt ordentligt för uppgiften. Däremot så är risken ganska stor att mina inlägg blir väldigt långdragna eftersom jag alltid har en tendens att skriva väldigt mycket om en sak fastän det hade kunnat göras betydligt kortare av någon annan.
Men i alla fall. Jag heter Jimmy Lindberg och är född i mars 1993 och är så att säga drygt 20 år( även om jag känner mig som 15). Jag bor en bit utanför byhålan Påarp i en ännu mindre håla som heter Frillestad och som har drygt 200 invånare utspritt på ett väldigt stort areal, detta gör att ens närmsta grannar bor drygt 300 meter ifrån en, så vi är med andra ord ganska isolerade från omvärlden.
Jag är den hittills yngsta bloggaren, så jag har inte den enorma livserfarenheten som många andra av er har. Lite kort fakta om mig och min bakgrund, som jag kommer att skriva mer om senare, är i alla fall att jag har Aspergers Syndrom och ADHD, vilket har påverkat mitt liv extremt mycket på många sätt, mestadels till det sämre, men jag försöker i alla fall att hanka mig fram igenom livet så bra som det går för mig. För tillfället så läser jag en del sommarkurser för att samla högskolepoäng och försöka komma på vad jag vill bli när jag blir stor...
Dagen till ära så inledde jag morgonen med 19 kilometer löpning i ett relativt lugnt tempo, 4.31/km för att vara exakt, och som många av er vet så har jag haft enorma skadeproblem de senaste två åren. Det är ingen skillnad nu, det gör ont varje gång jag tar ett löpsteg och jag har varit hos säkerligen 10 olika sjukgymnaster och läkare runtom i Skåne för att försöka få bukt med mina skadebekymmer, men det har varit helt fruktlöst eftersom ingen verkar kunna hjälpa mig och verkar vilja det för den delen heller. Så jag är med andra ord i en prekär situation som jag inte riktigt vet hur jag ska kunna ta mig ur.
Målet med den här veckan är, förutom att blogga om mig själv och mitt förhållande till träning och IS Göta, att försöka hålla min standardnivå på drygt 10 mil och försöka hitta någon som kan hjälpa mig med att bli kvitt mina skadebekymmer en gång för alla. Så om ni har några tips så är det bara att höra av er!
Det här var mitt första blogginlägg av många, jag vet inte riktigt hur många, det beror på hur jag känner mig och vad som händer under veckan. Vi hörs!




Kommentarer (5)

hej Jimmy. Ska bli väldigt kul och intressant att läsa om dig och din träning. Har bara pratat med dig nån enstaka gång. Lider med dig när du skriver om dina stora skadeproblem. Förstår det måste vara otroligt frustrerande att gå skadad i två års tid. Men med tanke på den mängd du ligger på i veckan så är det nog inte helt lätt för kroppen att reparera sig själv heller. Jag är inte så insatt eller har den rätta utbildningen på området men jag tycker inte det låter helt rätt att ligga och köra 10 mil i veckan och ständigt och jämnt ha ont. När man får ont är det kroppens varningssignal på att något är fel. Jag såg du skrev att det inte blir bättre av vila. Men jag tror nog att en längre tids vila och alternativträning är sättet att komma tillbaka (och med alternativträning räknas inte barfotalöpning eller annan form av löpning då). Men det är bara min egen idé. Förstår om det är frusterande att ha det så. Hoppas du kan komma tillbaka till gammal god form med tiden. Ha det bra / Jens
Postat av: Jens Andersson, 24/06/2013 10:47:26 pm

Jag gick till Stefan för några månader sedan och fick samma diagnos av honom som av Martina. Tycker att han verkade duktig, men valde sedan att gå till Martina eftersom en kompis hade varit där och blivit kvitt sina vadproblem efter några gångers behandling. Värt att testa! :-)
Postat av: Jaana, 24/06/2013 2:11:19 pm

Hej Jaana, när det gäller skador så är jag nästan villig att göra vad som helst för att bli kvitt dem. Det enda som är kruxet är väl att jag vill att det ska finnas någon form av bevis för att det hjälper dvs. att det inte är alternativmedicin. Därför så drar jag mig lite för att bl.a. kontakta Stefan Bengtsson som är kinesolog. Men om jag inte har något annat val så är det väl helt enkelt ett måste för att jag ska kunna slippa att ha ont när jag springer.
Postat av: Jimmy Lindberg, 24/06/2013 1:50:20 pm

Hej Jaana, när det gäller skador så är jag nästan villig att göra vad som helst för att bli kvitt dem. Det enda som är kruxet är väl att jag vill att det ska finnas någon form av bevis för att det hjälper dvs. att det inte är alternativmedicin. Därför så drar jag mig lite för att bl.a. kontakta Stefan Bengtsson som är kinesolog. Men om jag inte har något annat val så är det väl helt enkelt ett måste för att jag ska kunna slippa att ha ont när jag springer.
Postat av: Jimmy Lindberg, 24/06/2013 1:48:07 pm

Ska bli spännande att följa dina bloggar den här veckan, Jimmy. När det gäller skador har jag gått på behandling hos Martina Dahlström på Naprapathälsan. Hon kan göra underverk, men kostar dock en del.
Postat av: Jaana, 24/06/2013 1:10:25 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: