Inlägg


Måndag och ny bloggare
Postat: 10/06/2013 7:43:33 pm
 

Jaha, då var det min tur att presentera mig.


Jens Nilsson var namnet och jag har varit Götamedlem sedan januari 2012. Jag var tidigare "hang-around" i ca ett år då min grabb Eric tränade i ungdomsgruppen och jag tyckte väl att det kunde vara dags att komma igång med lite organiserad löpträning.
Jag bor och jobbar i HBG sedan snart 25 år och har förutom Eric 14 år dottern Alice 17 år. Hon har alltid hävdat att hon till skillnad från sin bror "inte är känd för att springa" men faktum är att hon sedan drygt en månad sprungit ett antal gånger varje vecka, inte så långt men i alla fall fått på sig löparskorna helt av egen vilja. Detta tolkar jag som ett av de säkraste tecknen på att löpning är i ropet :-)


Själv minns jag mitt första "distanspass" med Göta, ett par dagar in i januari 2012. Jag hakade på en grupp bestående av Jaana, Rickard Cruz och en bekant till Rickard som också var ny. Turen gick från IH upp mot Berga, runt Laröd och ner mot Gröningen där Jaana och Rickard körde några tempohöjningar för det hade "BG skrivit i programmet". För oss nybörjare kändes detta inte aktuellt då vi mest kämpade på för att komma fram överhuvudtaget. Avslutningsvis kärnantrapporna och tillbaks till IH. Ca 15km i 5:30 tempo - det tog en vecka att "läka ihop" till nästa pass.


Jag är fortfarande "inte känd" som någon som springer längre distanser även om farten upp till en mil finns. Efter 15km är det i princip stopp och benen vill närmsta väg hem. Att springa två dagar i sträck har nog inte heller hänt vad jag kommer ihåg. 2-3 ggr i veckan med löpning och en simkväll är vad jag brukar vara nöjd med.


Avslutningsvis så kan jag delge mina upplevelser av Hildesborgsloppet i söndags. Det var premiär för mig och av någon anledning hade jag fått för mig att detta var ett "slätlopp", så icke. Turligt nog blev jag "upplyst" om några backar och sådana fanns mycket riktigt. Jobbigt var det men det gick bra, blev trea efter BG och Sven i M50(alla födda -63 så er blir jag aldrig av med ;-). Detta lopp springer jag gärna fler gånger. I övrigt många bra Götainsatser och Lukas hämtade priser på löpande band för flera som inte var kvar.


Ingen träning idag :-)


 


 





Kommentarer (3)

Jag tycker Lukas ska behålla priserna!
Postat av: Micke, 10/06/2013 10:18:08 pm

Ja, jag vet. Det är därför jag aldrig kommer att bli någon marathonlöpare :-)
Postat av: Jens Nilsson, 10/06/2013 8:16:41 pm

Slöfock... :)
Postat av: Jimmy Lindberg, 10/06/2013 8:02:27 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: