Inlägg


Söndag och tävlingsdag
Postat: 09/06/2013 9:18:56 pm
 

Idag var det tävlingsdag igen. Skönt att komma igång med tävlingssäsongen för triathlon också. Tyvärr gick det inte riktigt enligt förhoppningarna, men man får väl skylla på ringrostigheten så här i början av säsongen.


 


Sövdemotionssprint stod på dagens program, med en ny bana för både cykling och löpning. Simbanan var dock den samma som vanligt tyvärr. Jag förstår inte varför man använder sig av strandstart. Flytta ut starten i vattnet istället så att man kan börja simma direkt istället. Det blir en lugnare start och bättre för alla. Själv fick jag en sådan hög puls av att springa ut i vattnet och vada en bit att jag inte kom in i Crawlandningen. Jag var tvungen att bröstsimma ett antal gånger för att andas och försöka få ner pulsen, men det gick inget vidare. Så det blev en riktigt dålig tid på sim-momentet. Tyvärr har man inte råd med det på en sprint. Växlingen till cykling gick ok, men det var en lång sträcka att springa ut till vägen med cykeln innan man fick börja cykla. Jag försökte passera ett antal andra där springandes, men då kom cykeln för långt ut i kanten i gräset och ojämnheter vilket ledde till att hastighetsmätaren på cykeln skumpade loss. Jag stannade och letade efter den i typ 15 sekunder, men där kunde jag ju ha stått hela dagen för att hitta den i det långa gräset. Så vidare ut på cyklingen med frustrationen sprutande ur öronen. Detta hjälpte inte cyklingen direkt och även om man ligger på så mycket man kan så hade ju mätaren varit bra att ha för att se vilken hastighet man hade. Själva cykelvarvet var lite längre än ifjol (enligt Marias mätare), men en något bättre bansträckning än tidigare år för sprinten i alla fall med tanke på kurvor och biltrafik. Växlingen över till löpning gick sedan bra och utan incidenser. Därefter följde löpningen som nästan enbart gick på gräs eller smala skogstigar/skogsvägar med en rejäl stigning på mitten. Jag tror att min tid på 18:40 på löpningen var den näst snabbaste. Den är jag hyfsat nöjd med iaf, eftersom det var svår terräng och ganska ovant att springa direkt efter maxcykling. Men det får bli revansch i Halmstad helt enkelt.


 


Det har ju inte kommit upp några resultatlistor än, men där var många från Göta som var där och tävlade och många verkade ganska nöjda med sina resultat. T.ex. Palle, Dennis, Johan och Carin på sprinten. Maria ledde innan löpningen, men löpformen är inte på topp, så hon tappade några placeringar och var precis som jag inte helt nöjd. Mindre roligt var det även för Sara som ropades ut som segrare i damklassen, men i år var det tyvärr så att sprintklassen var uppdelad i 2 startgrupper för att alla skulle få plats, vilket betydde att en startgrupp 2 startade 5 minuter efter startgrupp 1. Det visade sig då att där var 2 damer som var riktigt snabba i den andra startgruppen och gick därför om Sara i resultatlistan. Nu är det för visso endast en motionstävling, men det känns ju inte helt rätt att det ska behöva vara så.


 


Enligt vad Magnus har skrivit på Facebook så blev det 3 bronsplatser på Halv-IM distansen i form av Elin, Jonas och Magnus. Gratulerar till er alla! Starkt jobbat på den nya banan som var tillräckligt jobbig för att jag skulle vara nöjd med en sprintdistans.


 


Det var ju också Hildesborgsloppet idag i Landskrona. Där blev det ännu fler pallplatser för Götalöpare. Kul! Grattis till bra prestationer! Tyvärr kunde man inte vara där (svårt att vara på 2 platser samtidigt) och slå BG för engångs skull. Det är ju inte så ofta man får det nöjet, men idag hade jag haft chansen. J


 


Hoppas det är någon som har orkat läsa nått av det som jag har skrivit och fått lite förströelse en tid i alla fall.





Kommentarer (4)

Dräpande var inte mitt syfte. Är varken en bloggare (med detta undantag) eller någon större bloggläsare (läser dock här då och då eftersom närheten och klubbkänslan gör det lite roligare), så min förhoppning är/var precis som jag skrev att jag hoppas att det är någon som fått lite förströelse av att läsa det jag skrivit.
Postat av: Micke, 10/06/2013 8:30:02 am

Trevlig läsning! Men förbaskad otur med hastighetsmätaren...
Postat av: nina, 10/06/2013 12:11:25 am

Har varit riktigt intressant att följa dig Mikael! Dock så är det sista stycket i dagens text något dräpande. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag följer samtliga bloggare och tar till mig deras syn på hur löpningen utgör en del av deras liv. Det är lite tråkigt att det lämnas så lite feedback från övriga götister i kommentarsfältet bara...
Postat av: Jimmy Lindberg, 09/06/2013 11:10:11 pm

Tack för en intressant vecka, kul att följa dig!
Postat av: BGN, 09/06/2013 10:00:56 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: