Inlägg


Lördag och tävlan
Postat: 08/06/2013 3:01:04 pm
 

Idag är det vilodag, vilket jag alltid har dagen innan tävling. Vid längre tävlingar så ökar jag på det till fler dagar. Tycker det funkar bra för mig. Och imorgon är det alltså tävling. Årets första triathlon i form av motionssprinten i Sövde som jag skrev om igår. Jag hoppas att det går minst lika bra i år som de senaste två åren. I år har de dock ändrat både cykelbanan och löpslingan, så det kommer inte att gå att jämföra sina tider i år mot tidigare år. Lite trist, för det är alltid kul att jämföra mot tidigare år, sätta nya pers och tävla mot sig själv.


 


Tävling ja, det är ju det som är målet med all ens träning. Jag har aldrig förstått mig på dem som bara tränar och tränar utan ha ett mål att träna mot, vilket oftast är någon form av tävling. Klart att det kan vara skönt och träna också, speciellt efteråt när endorfinerna flödar i kroppen, men i längden? Nä, då krävs mer motivation enligt mig. Jag tyckte precis samma sak när jag spelade fotboll. Det var ju matcherna som var roligast och inte alla träningar däremellan. Och just i tävlingsmomentet så tycker jag numera att den individuella tävlingen gör det lättare och roligare. Då har man ingen annan att förlita sig på eller klaga på över hur det går. Däremot skulle jag gärna träna mer i grupp för det tycker jag är lättare och roligare, men ofta ganska svårt att få till i vardagens stress.


 


Göta främjar ju verkligen tävlande också, vilket jag tycker är kanon. Fler Götamedlemmar borde verkligen utnyttja detta. Löparsektionen betalar ju väldigt många startavgifter till lopp i Skåne och tri-sektionen sponsrar även de några starter under säsongen. Dessutom finns det ju extra morötter i form av personliga mål för varje löpare. Kanon tycker jag som tycker om att ha mål att springa mot. För den del kanske det blir för mycket press, men för mig är det inspirerande och utmanande. Utan tider att sikta mot så försvinner ju mycket av tävlingsmomentet om man inte är på den nivån att man tävlar om segern och det är ju inte så ofta man gör det.


 


Förutom de 3 huvudmålen med säsongen som jag har skrivit om innan så tävlar jag väldigt mycket. Det brukar vara någonting var eller varannan helg. Jag försöker springa en hel del av loppen i Skånes veterancup, som ofta är väldigt trevliga tävlingar och att tävla i ens egen åldersgrupp känns ju lite lättare iaf än att tävla mot de bästa seniorerna. Jag kan verkligen rekommendera att ni testar på lite veterancupstävlingar. I år blir det ganska många triathlontävlingar också som förberedelser inför Kalmar. Jag gillar tanken på att tävla mig i form. Då får man in en helt annan dimension än att bara ligga och mala på med träning. Inför Kalmar tänkte jag därför tävla sprint i Sövde, SM-Sprint i Halmstad, Halv-IM i Halmstad och sist Sprint i Malmö 2 veckor innan Kalmar. Sedan ska man förhoppningsvis vara på topp den 17 augusti i Kalmar.


 


Tävla mer! Lycka till alla som ska till Sövde imorgon och även till er andra som ska springa Hildesborgsloppet. Nu kör vi så det ryker och fixar lite pallplatser till Göta!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: