Inlägg


Torsdag och säsongsmål
Postat: 06/06/2013 8:10:15 pm
 

Gårdagens löprunda gick faktiskt över förväntat. Det blev ett distanspass över 18 km i 4.20 tempo. Det är verkligen inte så ofta det händer.


 


Idag passade jag på att fira den fina nationaldagen genom att ta ut tempocykeln på en runda. Det blev en runda på 10mil på drygt 3h. Det gäller att passa på när Maria och Kajsa är iväg på hästtävling och solen strålar. Rundan gick längs Löddeköpinge-Barsebäck-Häljarp-Asmundtorp-Vadensjö-Säby-Glumslöv-Rydebäck-Gantofta-Fjärestad-Tjutebro-Tågarp-Saxtorp-Häljarp-Barsebäck-Löddeköpinge. Härligt fint väder, men som allt som oftast så började det blåsa mer under rundan och det var riktigt frisk motvind eller sidovind på vägen hem. Extra bra träning kan man tycka, men inte så roligt när man börjar bli trött.


 


När jag tävlar så är det ofta mot sig själv jag tävlar och målet är alltid minst att sätta nytt pers. Men jag tycker även det är viktigt att ha några större mål som man satsar mot och som man inriktar sin träning mot under året. Det här året har jag 3 större mål. Vasaloppet (Öppet Spår), Göteborgsvarvet och Kalmar Ironman. Säsongen blir därför lite uppdelad och träningen lite mer fokuserad mot de olika grenarna under vissa delar av säsongen. Under vintern ligger fokus på att hitta snö. Det har faktiskt vara ganska bra förhållanden i Skåne de senaste vintrarna och man har kunnat hitta snö väldigt många helger i december-februari. Jag tycker inte att rullskidsträning är särskilt rolig, så det blir mest löpning och cykling på trainern om det inte finns snö för att få konditionsträningen. Och simning så klart, för tricepsträning är bra även för skidåkningen. Efter Vasaloppet blir det mer fokus på löpning inför Göteborgsvarvet, även om vi i år även la in en träningsvecka på Fuerteventura i slutet av april där fokus var cykling. Nu efter Göteborg så blir det mer fokus på cyklingen så att man orkar hålla tempot uppe under de kommande 18 milen i Kalmar.   


Hur har det då gått? Åkte Öppet Spår på 5,37, vilket innebar att jag missade förra årets rekordtid med 4 minuter. Lite surt, men var ganska nöjd ändå bl.a. med tanke på alla dagisförkylningarna (inskolning på dagis är inte att leka med) som var under hösten/vintern som gjorde att man låg lite efter med träningen. Kan bara rekommendera alla som inte har åkt Vasaloppet att testa. Tycker det är årets höjdpunkt.


På Göteborgsvarvet gick det ju sedan inte alls bra. Tål tyvärr inte värmen så bra, vilket jag iofs visste om innan starten. Men vill ändå satsa när man är där. Hade nästan exakt samma tid vid 10km som ifjol, men sedan gick det bara mer och mer åt skogen. Sluttiden blev tillslut nästan 9 minuter sämre ifjol och jag mådde jättedåligt efteråt. Känns oerhört tungt och tråkigt när det blir så. Visste att formen var god, eftersom jag satt pers på samtliga lopp tidigare under våren (Hbg Terrängen, Skrylleloppet, Ystad Terrängen, Springtime m.fl.) Men skam den som ger sig. Revansch nästa år!


Hur det kommer att gå i Kalmar återstår att se. Hoppas på bra väderförutsättningar och att cykeln håller, så ska det nog gå bra!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: