Inlägg


Måndagsträning och lite bakgrund
Postat: 03/06/2013 4:06:28 pm
 

Jaha, då var det dags att göra sin Bloggdebut också. Intressant. Tänkte börja med lite presentation och bakgrund i detta inlägg.


 


Lite om mig kan ni ju läsa på Götaweb, men jag tänkte väl presentera mig lite närmre här. Jag är uppvuxen i Gantofta utanför Helsingborg där mina föräldrar fortfarande bor kvar. Min idrottsliga bakgrund är fotboll. Slutade för typ 8-9 år sedan när skadorna hela tiden avlöste varandra med bristningar i vader och lår och till sist tröttnade jag. Hade redan innan dess börjat med lite löpning. Jag hade ju träffat min nuvarande fru (Maria Trönell, och jag vi är gifta även om vi inte har samma efternamn (går inte in på det mer härJ)) och hon hade kört en Svensk Klassiker med sin syster och då kan man ju inte själv vara sämre. Så därför gjorde jag en Svensk Klassiker för första gången 2003 och efter det har vi fortsatt att köra Vasaloppet/Öppet Spår varje år. Det är något väldigt speciellt och en av årets höjdpunkter. Man kan ju säga att skidtekniken har utvecklats en hel del sedan första starten, och med den har tiderna förbättrats avsevärt. Är dock inte riktigt i nivå med bl.a. Jimmy och Johan, men sedan är ju min rullskidsträning nästan obefintlig också, vilket gör det svårt att ta nästa steg i utvecklingen. 2003 körde jag också min första triathlontävling och i och med det var man fast. Det var en motionssprint i Skanör som numera tyvärr är nerlagd. Tycker fortfarande att det är de korta triathlontävlingarna och löptävlingarna som är det roligaste, så det blir nog mer av den korta varan i framtiden. I den vevan gick med i Heleneholms TriTeam i Malmö. Traithlonsektionen i Heleneholm höll dock på att dö ut för några år sedan och när Göta bildade sin Triathlonsektion så kändes det som att det var dags att byta och få lite ny inspiration till triathlonträningen. Så från 2004 och framåt har jag succesivt ökat min träningsdos för att de sista åren ligga på en ganska jämn nivå. Mer om det någon annan dag.


 


Idag är det måndag och därmed den enda dagen i veckan som jag brukar träna med Göta. Bor ju i Lödde, men jobbar i Ängelholm, så man kan tycka att man borde kunna svänga inom Helsingborg på vägen hem och vara med på fler gemensamma pass under veckan, men det är inte så lätt alltid. Dagistiderna, med hämta och lämna, styr numera mycket av ens tid.  Kombipasset, med löpning och simning vid Filborna, passar dock in och är en perfekt start på veckan. Man kan ofta vara lite sliten efter helgen som det antingen har varit någon tävling på eller så har man försökt köra något långpass. Då är det perfekt med lite lugn löpning i grupp för att sedan gå in och köra ett tufft pass i bassängen. Lärde mig aldrig att crawla när jag var liten, tekniken är därmed inte den bästa. Så passen i bassängen hör inte till mina favoritpass., en det blir lite lättare och roligare i grupp.


 


Cyklade förresten Ringsjön Runt i lördags. Fint väder och gott sällskap. Imponerades av Ulrik som hängde med tätklungan väldigt länge och måste snittat över 40 på de dryga 12,5 milen. Själv hängde jag endast med i 4 mil. Hade 43 i snitt när jag var tappade kontakten. Cyklade sedan själv fram till strax innan 8 mil, för att bli sedan bli ifatt körd av en grupp med bl.a. Andreas i. Vi höll sedan i stort sett ihop hela vägen in i mål. Därmed var årets längsta runda avklarad och lyckades i alla fall få ihop ett snitt på ca 37 km/h. En bra start på en period med mer cykelfokus än tidigare.





Kommentarer (1)

Intressant! Varierad träning är bra för kroppen!
Postat av: Jimmy Lindberg, 03/06/2013 6:34:59 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: