Inlägg


Vilodag 2
Postat: 31/05/2013 9:56:33 pm
 

Idag är det vilodag igen. Men av annat slag. Begreppet vila på dag två, innebär att inte springa eller cykla mer än transport precis som igår, men jag tillåter mig övningar av annat slag. En timmes långpromenad på  Sockengatan. Med sina 138 kastanjeträd Helsingborgs längsta allé? För alla som vill ha smaskiga detaljer går jag i tempo...normalsnabbt. Ingen "powerwalk". Inga stavar. Ingen musik. Utan hund. Tradigt? Ja, ibland. Men allt kan ju inte vara fantastiskt kul :)


Att vara ute och vandra långt är härlig"motionsform" tycker jag. Då syftar jag på vandringsleder alltså. Glumslövs backar är en favorit liksom Söderåsen. Men barrskog vinner lätt framför lövskog. Jag känner mig älskad där <3 (av myggen :)) Önskar att jag hinner med det lite oftare denna sommaren. Men som alla aktiva vet vid detta laget, handlar det om planering och prioritering av dygnets få timmar. Den struktureringen är inte självklar för alla.  Jag är väl mer åt den överstrukturerande typen. Inte lätt.


Låt oss säga ett distanspass en lördag kl 9.00. För att hinna med att värma upp, cykla dit, få lite frukost i mig senast 1,5h  före jag springer, snooza 3x10 min,  måste klockan stå på 6.30!! För att få mina 10 timmars sömn som jag så gärna vill ha och behöver på helgen, måste jag lägga mig 20.30!! En fredagkväll :) Kul!! Not. Så mitt distanspass är inplanerat för imorgonkväll istället....


 


 


 


 


 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: